full screen background image

Consultări pe tema legislației în domeniul securității naționale

palatul cotroceni     Președintele Klaus Iohannis a trimis o scrisoare președinților partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlament prin care îi invită la consultări, marți și miercuri, la Palatul Cotroceni, pe tema legislației în domeniul securității naționale.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, marți sunt așteptați reprezentanții PSD (ora 10,00), PNL (11,00), UDMR (12,00), iar miercuri cei de la UNPR (10,00), ALDE (11,00), grupul parlamentar al minorităților (12,00).

Fiecare delegație poate fi formată din maximum cinci persoane.

Miercuri seară, într-o emisiune televizată, președintele Klaus Iohannis a precizat că anterior va avea o discuție cu premierul Dacian Cioloș despre legislația în domeniul securității naționale.

“Voi avea aceste consultări săptămâna viitoare, marți și miercuri. Luni voi avea o discuție cu prim-ministrul pe această temă, în cadrul săptămânii, marți și miercuri mi-am propus să aflu opinia partidelor politice, după care intrăm într-un ciclu de dezbatere, aprobare care nu se va finaliza în două-trei săptămâni, este un proces mai amplu, dar nu mai doresc să întârzii acest proces, fiindcă sunt chestiuni care devin tot mai arzătoare”, a spus Iohannis într-un interviu acordat TVR 1.

El a subliniat că legislația în materie a rămas în urmă și că este nevoie de o îmbunătățire a acesteia.

“Securitatea națională, securitatea cyber, organizarea serviciilor — aceste chestiuni sunt foarte sensibile și privesc pe toată lumea. Nu putem să spunem că este o chestiune care privește pe un partid și pe celălalt nu. Îi privește pe absolut pe toți și pe toți cetățenii României și atunci mi se pare normal ca această legislație, dacă este posibil, să fie adoptată practic în consens, cu participarea și cu acordul tuturor forțelor politice reprezentate în Parlament, cu dezbateri în societatea civilă care premerg acestei decizii și atunci a apărut în mod natural ideea unor consultări cu partidele politice”, a adăugat Iohannis.

AGERPRES

comments

comments